Odprti smo 24/7, tudi ob praznikih in vikendih
Slovenija brezplačna:

Kako naročiti

Kot smo že omenili, je naša lekarna spletne narave, kar pomeni, da poslujemo samo preko spletne strani, kjer lahko pregledate vse naše prodajne artikle, ki jih lahko naročite, in po posvetu z zdravnikom izberete za vas najprimernejše zdravilo. Naročilo izbranega produkta nato izvedete kar preko naše spletne strani oziroma trgovine. Naročevanje v naši spletni lekarni je za uporabnika povsem enostavno, če pa naletite na težave, se obrnite na naš e-naslov za pomoč uporabnikom in pomagali vam bomo v najkrajšem možnem času.

Kako naročiti?

  • Izbrani izdelek (ali več njih) dodaš v košarico s klikom na gumb.
  • V košarici popraviš količino izdelka, ki jo želiš naročiti.
  • Klikneš gumb, ki te preusmeri na blagajno.
  • Izpolneš obrazec z zahtevanimi osebnimi ter plačilnimi podatki in paziš, da so le ti resnični in pravilni.
  • Potrdiš transakcijo in tako poravnaš skupni znesek naročenih zdravil in dostave.
  • Počakaš na potrditveno e-sporočilo.

Pomembno je, da ste pri vnašanju vseh informacij natančni in da so podatki resnični, če se želite izogniti nevšečnostim pri obdelavi in dostavi vašega paketa. Vnešene podatke po tem, ko ste obrazec izpolnili, ponovno preverite, da se prepričate, da bo vaša pošiljka dostavljen na pravi naslov in pravemu naročniku.

Ali je za nakup vaših izdelkov potrebno imeti recept?

Za produkte ni potrebna veljavna zdravniška napotnica, vseeno pa priporočamo, da se pred kupovanjem posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Če recepta nimate, ob nakupu izpolnete spletni obrazec.

Ali lahko nakupujem preko katerekoli pametne naprave?

Seveda. Pri nas lahko nakupujete s katerokoli napravo, ki vam omogoča internetno povezavo. To pomeni, da vam je naša ponudba dostopna na računalniku, tablici, mobilnem telefonu in na drugih primerljivih napravah.

Ali lahko seznam željenega oddam tudi preko telefona ali e-pošte?

Trenutno je naročanje možno izključno preko spletne trgovine, preko telefona in e-pošte naročil ne sprejemamo. E-pošte je namenjena zgolj kot podpora pri spletnem naročilu in za odgovore na vaša vprašanja.

Ali lahko znesek poravnam po povzetju?

Žal to ni možno. Ker je lekarnaena.com internetno podjetje, je pri nas zaenkrat možno samo spletno plačilo, to pomeni, da svoj račun lahko poravnate s kartico Visa, MasterCard in pa American Express. Plačilo preko UPN naloga, po povzetju ali kakorkoli drugače zaenkrat ni možno, če pa kdaj pride do sprememb, boste o tem obveščeni.

Ali je plačilo vaši spletni trgovini varno?

Seveda. Zaenkrat ni nobenih indikatorjev, ki bi kakorkoli kazali na to, da bi bilo lahko plačilo izdelkov na naši strani kakorkoli tvegano za kupca. Uporabljamo varno plačilno okolje, ki je kodirano in tako zavarovano pred vdori in drugimi zlorabami, ki bi lahko vodile do oškodovanja vaših sredstev. Varnost vaših sredstev in zadovoljstvo naših strank nam je poglavitnega pomena, zato se držimo vseh preventivnih ukrepov, ki ščitijo vaše plačilne in druge podatke.

Ali je možen preklic naročenega blaga?

Če kmalu po potrditvi ugotovite, da ste se zmotili in želite preklicati, nam to v najkrajšem možnem času sporočite na naš e-naslov, da lahko pravočasno ukrepamo. Ko je namreč naročilo enkrat obdelano in odposlano, potem preklic ni več možen.

Kako hitro so izdelki dostavljeni?

Ker žalimo kupcem zagotoviti hitro pomoč pri reševanju težav, se trudimo, da je dostava zaključena v čimkrajše m možnem času. Takoj, ko je naročilo zaključeno in plačilo prejeto, sledi obdelava in nato pošiljanje vašega paketa, torej bo pošta hitro pri vas. Naše skladišče bo blago zapustilo od 24 do 72 ur po prejetem naročilu. Hitrost dostave je nato odvisna od izbrane vrste pošiljanja. Standard pošiljka potrebuje do vašega doma od 7 do 21 dni, če pa doplačate Express dostavo, bo ta pri vas v 5 – 7 dneh.

Kakšen je storšek pošiljanja spletnega naročila?

Strošek poišljanja se lahko razlikuje glede na znesek vašega naročila, predvsem pa je strošek odvisen od tega, katera dostavna služba vam pošto dostavlja. Različni ponudniki storitev dostave imajo namreč različne cene, v skladu s tem je poštnina določena v skladu s ponudbo, ki jo od dotičnih podjetij dobimo.