Odprti smo 24/7, tudi ob praznikih in vikendih
Slovenija brezplačna:

Pravilnik o zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja

Vsi splošni pogoji, ki so zapisani na tej spletni se nanašajo izključno na podjetje lekarnaena.com, na njihovo spletno stran in izdelke na njihovi povezavi. Z ogledom te spletne strani in ostalimi aktivnosti tu soglašate s pogoji, navodili in omejitvami, ki so zapisana in javno dostopna. Če se s čim od naštetega kot uporabnik nam lastnih internetnih storitev ne strinjate, vas naprošamo, da spletno lekarno zapustite.

Varovanje in uporaba podatkov registriranega uporabnika:

Lekarnaena.com vsem obiskovalcem spletne strani omogoča, da si ustvarite račun in tako postanete registrirani uporabniki. Kot le-ta ste avtomatsko dodani na seznam e-naslovov, ki jih uporabimo izključno za rabo znotraj našega podjetja, in sicer vam na ta e-naslov pošiljamo obvestila, novice in informacije za katere presodimo, da so za naše stranke pomembne.

Vašega e-poštnega naslova pod nobenim pogojem ne bomo delili s katerokoli tretjo stranko (npr. drugo spletno trgovino). Gre za osebni podatek, ki ga ne bomo prodali, posojali ali delili s komurkoli izven naše organizacije.

Če se zgodi, da pridete do točke, ko tudi obvestil in reklamnih sporočil ne želite več prejemati, jih lahko povsem preprosto prekličete kar sami. Vse kar morate storiti je, da v našem e-sporočilu poiščete povezavo, ki je namenjena izključno temu.

Poleg vaše e-pošte, morate ob registraciji podati še nekaj osebnih podatkov, da lahko ustvarite svoj profil, to so:

  • Ime in priimek
  • Naslov (ulica in hišna številka, po potrebi tudi številka stanovanja ali enote)
  • Poštna številka in kraj
  • Država
  • Telefonska številka

Poleg zgornjih podatkov, naš sistem ob vašem obisku zbira in shrani še nekatere druge podatke, ki nam pomagajo pri oglaševanju, urejanju in prilagajanju spletnga portala. Ti po datki so čas, ki ga preživite v online lekarni, lokacija od koder dostopate, brskalnik in operacijski sistem, ki ga uporabljate in aktivnosti, ki jih na povezavi izvajate. Vse te podatke hranimo zgolj anonimno z namenom spremljanja uporabe naše spletne lekarne ter za namen statističnih analiz.

Lekarnaena.com se pri rokovanju z osebnimi podatki strank drži vseh preventivnih ukrepov za zagotavljanje zasebnosti. Pri hranjenju in uporabi zaupnih podatkov se zavezujemo k upoštevanju določil v Zakonu za varstvo osebnih podatkov in Splošni odredbi o varstvu podatkov v EU. Zagotavljamo, da podatke lastnih strank skrbno ščitimo pred razkritjem tretji osebi in jih uporabljamo izključno za namen procesrianja nakupa in pošiljanja blaga. Podatke hranimo izključno v zavarovanih bazah, kjer jih uporabimo za obveščanje, nabavo in statistične izračune. Ob predhodnem soglasju bomo vaš e-naslov uporabili za namen obveščanja in oglaševanja izdelkov.

Uporaba piškotkov

Tudi mi, tako kot mnoga druga spletna podjetja, na naši strani uporabljamo piškotke. Ti so namenjeni predvsem temu, da se izboljša in optimizira izkušnja vseh, ki nas obiščejo. Piškotke uporabljamo med vašim obiskom in tudi po njem.

Piškotki so pravzaprav popolnoma neškodljive mikro datoteke sestavljene iz besedila, ki nam, ponudnikom, omogočajo, da vas sistem ob naslednjem iskanju po naši povezavi prepozna. Gre za neko zaporedje različnih znakov (številk in črk), ki se ob obisku spletne strani naloži na vas računalnik. Ob morebitnem ponovnem obisku, vas naš portal po tem skupku znakov lahko ponovno prepozna.

Piškotke hranimo, da vam lahko ob naslednjem obisku omogočimo hitrejše brskanje po portalu in vam ponudimo izdelke, ki so v skladu z vašimi prejšnjimi iskanji. Za uporabo piškotkov vas ob obisku lekarne vedno vprašamo za soglasje. Če z uporabo piškotkov torej soglašate, nam s tem dajete tudi dovoljenje za deljenje določenih podatkov z zunanjimi partnerji, ki vam na podlagi prejetih informacij prikazujejo prilagojene oglase.

Doba hrambe se med različnimi vrstami piškotkov razlikuje. Nekatere med njimi shranjujemo samo začasno in jih po določenem času izbrišemo, druge pa hranimo za stalno.

V primeru, da se z uporabo naših piškotkov ne strinjate, to lahko privede do nepravilnega delovanja ali prikazovanja spletne strani. Nekateri izmed njih so namreč nujno potrebni za pravilno delovanja in nam pomagajo pri odkrivanju in odpravljanju napak na spletni strani. Zato vam predlagamo, da z uporabo le-teh soglašate in si s tem zagotovite najboljšo možno izkušnjo.

Varnost

Ponudnik stremi k temu, da je obisk apoteke za posameznika varen, s tem namenom skrbno nadzorujemo varnost informacij, ki jih od vas prejmemo. V primeru, da stranka ponudniku posreduje določene občutljive informacije, sledimo vsem varnostnim protokolom, da le-te zavarujemo tako na spletu kot ne na spletu. Vse občutljive podatke šifriramo in varno hranimo, v kolikor je to potrebno, kar potrjuje tudi ikona ključavnice, ki jo najdete v prostorčku na vrhu, kjer je zapisan URL.

Vseeno bodite pozorni, da so vsa mnenja in komentarji, ki jih zapišete na internetni strani, javnega značaja in varstvo osebnih podatkov za le-te ne velja. Priporočamo, da ste previdno in preudarni pri deljenju informacij na ta način.

Povezave do drugih spletnih strani

Želimo, da ste seznanjeni z dejstvom, da Pravilnik o zasebnosti ne velja pri uporabi povezav znotraj naše spletne strani, ki pa vas preusmerijo na drugo, zunanjo internetno stran. Druge spletne strani niso pod okriljem našega podjetja, posledično ne razpolagamo z informacijami o njihovih splošnih pogojih poslovanja in o varovanju zasebnosti. Če je uporabnik z naše apoteke preusmerjen na kakšno drugo stran, se mora s temi informacijami seznaniti prav tam.

Odgovornost in pravice ponudnika

Lekarnaena.com se kot ponudnik zavezuje k resničnosti navedenih informacij na online strani in k zagotavljanju splošnih informacij o učinkih ter načinu jemanja prodajanih zdravil. Zavezujemo se k natančni in hitri obravnavi vaši naročil in zagotavljamo, da izdelki na zalogi naše skladišče zapustijo najkasneje v 72 urah po nakupu.

Naše storitve bodo vedno profesionalne in transparentne, saj nam zaupanje strank ogromno pomeni.

Zavezujemo se, da bomo ves čas delovali v skladu z veljavno zakonodajo, ki zajema spletno poslovanje in varovanje občutljivih informacij.

Pridružujemo si pravice do preklica naročila v kolikor ugotovimo, da posredovani podatki niso resnični, do spremembe zapisov in podatkov na strani, brez predhodnega obvestila. Pridružujemo si pravico do spremembe cen, če ugotovimo, da je pri oglaševani ceni prišlo do napake ali zaradi zunanjih vplivov (podražitve na trgu).

Izrecno odklanjamo odgovornost za morebitno škodo, ki je nastala zaradi zamude v dostavi. Ko izdelek predamo dostavni službi, to postane njihova odgovornost. Prav tako odločno zavračmo kakršnokoli odgovornost za nastalo škodo v primeru nepravilnega in škodljivega jemanja zdravil ali za njihovo neučinkovanje pri posameznikih, ker se oseba o jemanju ni predhodno informirala in posvetovala z ustrezno podkovanim osebjem.

Blagovne znamke

Vse blagovne znamke, ki jih ponujamo v nakup strankam v apoteki, so ustrezno v skladu z veljavnimi zakoni registrirane in so v lasti tretjih oseb oziroma. Lekarnaena.com tako ni lastnik in proizvajalec zdravil ali njihovega, ampak zgolj prodajni posrednik.

Plačilo izdelkov

Ob naročilu izdelkov ponujamo zgolj plačevanje z določenimi karticami (Visa, Mastercard, American Express). Ob plačilu bo sistem od vas zahteval nekaj občutljivih podatkov vezanih na vašo plačilno kratico. Ti podatki morajo biti resnični in natančni, če želite nakup uspešno zaključiti, zato jih večkrat preverite. Teh podatkov podjetje lekarnaena.com ne hrani, saj se plačilo procesira preko tretje stranke (ponudnika spletnega plačevanja). S temi podatki torej naše podjetje ne razpolaga, vam pa zagotavljamo, da bo varnost deljenih informacij v skladu z vsemi zakoni, določili in priporočili.

V primeru kršitve

Če ponudnik zasledi kršenje splošnih pogojev, si lasti pravico, da uporabniku v prekršku prepreči dostop do spletne lekarne in onemogoči prijavo v profil registriranega uporabnika.

Pridružujemo si pravico, da splošne pogoje in določila poslovanja kadarkoli spremenimo, dopolnimo in o tem predhodno nismo dolžni obvestiti uporabnika našega portala.